Direktlänk till inlägg 12 februari 2012
Igår gjorde jag en nötpaj till fikat som jag verkligen kan rekommendera
Så här gjorde jag,
Nötkolapaj
10 bitar
Pajdeg:
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
200 g kylskåpskallt smör
Fyllning:
100 g smör
2 dl strösocker
1 dl sirap
3 msk vetemjöl
200 g hasselnötter
200g mandel
100 g pumpakärnor
Gör så här
Mät upp mjöl och socker i en skål. Skär smöret i tärningar.
Finfördela smöret i mjölblandningen med händerna eller
i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut degen i en pajform.
Ställ in i frysen medan nötfyllningen förbereds. Grädda därefter
pajskalet i ugnen 10 min.
Fyllning
Smält smör, socker, sirap och mjöl i en kastrull.
Låt koka ca 5 min. Hacka nötterna grovt och vänd
ner dem och fröna i kolasåsen. Häll kolafyllningen
i pajskalet och grädda ytterligare 10 min.
Servering
Låt kakan svalna minst 15 min och servera med
vaniljglass eller en klick vispad grädde
Ni måste bara testa, mums!!!
Gjorde ju för några dagar sen en smoothie och tänkte nu dela med mig av receptet på den, väldigt enkelt! Ingredienser: 1 dl Frysta blåbär el. hallon 2 dl vaniljyoughurt 1/2 banan Mixa ihop allt i en mixer och häll upp i ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
|||||||
|